Kuinka tulla mukaan toimintaan?

Espoon Tyttöjen Talolle ovat tervetulleita kaikki 10 – 28 -vuotiaat tytöt ja nuoret naiset sekä sellaisiksi itsensä kokevat. Talomme on turvallinen ja viihtyisä paikka, jonne voi tulla omana itsenään erilaisissa elämäntilanteissa. Täällä nettisivuillamme voit tutustua toimintaamme ja kun sinusta tuntuu, että haluaisit tulla tutustumaan meihin, voit toimia seuraavasti:

  • Voit laittaa meille sähköpostia, soittaa tai laittaa whatsapp-viestin jollekin meistä työntekijöistä suoraan. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön, jolloin me soitamme sinulle päin.
  • Sovitaan yhdessä sopiva tutustumisaika. Tällöin pääset tapaamaan meitä työntekijöitä ja tutustumaan taloon ja kerromme sinulle toiminnastamme. Voimme yhdessä pohtia, mihin Tyttöjen Talon toimintaan tahtoisit tulla mukaan. Meille on tärkeää, että löydämme sinulle turvallisen tavan tulla mukaan toimintaamme.
  • Voit kertoa tapaamisen aikana itsestäsi ja elämästäsi juuri sen verran kuin sinusta tuntuu hyvältä ja riittävältä

Espoon Tyttöjen Talolle pääset kätevästi esimerkiksi bussilla tai junalla, sijaitsemme Sointu-talossa osoitteessa Lintuvaarantie 2, 4.kerros. Tyttöjen Talon ovella sinua on aina vastaanottamassa työntekijämme.

Ryhmät

Meillä Espoon Tyttöjen Talolla voit osallistua erilaisiin tyttöryhmiin ja harrastusryhmiin. Tyttöryhmissä sinun on mahdollista pohtia ja keskustella elämään liittyvistä kysymyksistä, tutustua entistä paremmin itseesi ja saada tukea omaan kasvuusi. Ryhmät ovat luottamuksellisia ja ne kokoontuvat säännöllisesti yleensä kerran viikossa 1,5-2 tunnin ajan. Ryhmät pidetään Leppävaarassa ellei toisin mainita. Ryhmissä voi keskustelun lisäksi olla toiminnallisia menetelmiä kuten kuvallista ilmaisua, draamaa ja kirjoittamista. Harrastusryhmissä voit tutustua liikkeen, rytmien, värien ja makujen maailmoihin. Otamme mielellämme vastaan ajatuksiasi siitä, minkälaisia ryhmiä voisimme käynnistää. Kaikkiin ryhmiin ilmoittaudutaan etukäteen ja ne ovat ilmaisia. Lisätietoa ryhmistä saa työntekijöiltä.

Syksyn 2018 ryhmälukujärjestyksen löydät etusivultamme, päivitämme tiedot elokuun aikana.

Avoin olohuone

Avoin olohuone tarjoaa sinulle turvallisen ja viihtyisän paikan yhdessäoloon ja yhdessä tekemiseen. Iltapäivän ja illan aikana voit pelata lautapelejä, lueskella lehtiä ja kirjoja, pistäytyä netissä, tehdä käsitöitä, nauttia höyryävää teetä sekä tavata muita tyttöjä, vapaaehtoisia aikuisia sekä työntekijöitä. Meillä on myös kahvila, josta voit ostaa käteisellä pientä välipalaa. Järjestämme myös erilaisia teemailtoja, joten jos mielessäsi on jokin ajatus tai toive yhteisestä tekemisestä tai teemasta, voit ottaa meihin yhteyttä tai vinkata toiveestasi työntekijälle käydessäsi talolla.

HUOM! Kesäaika tuo toimintaan poikkeuksia, löydät kesän ohjelman etusivultamme

Avoin Olohuone 16-28-vuotiaille maanantaisin klo 17-19
16-28-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille sekä sellaisiksi itsensä kokeville Leppävaarassa Espoon Tyttöjen Talolla

Avoin Olohuone 13-18-vuotiaille keskiviikkoisin klo 15-18 
13-18-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille sekä sellaisiksi itsensä kokeville Leppävaarassa Espoon Tyttöjen Talolla

Candy torstaisin klo 15-18
10-19-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille sekä sellaisiksi itsensä kokeville Espoon keskuksessa Me-talolla.

Tapaaminen työntekijän kanssa (yksilötyö)

Tarjoamme luottamuksellisia keskusteluhetkiä työntekijän kanssa kahden kesken eri elämäntilanteissa. Tapaamisissa sinulla on lupa keskustella turvallisesti ja luottamuksellisesti mistä tahansa sinulle itsellesi tärkeästä asiasta. Ei ole olemassa liian pieniä tai suuria asioita. Voit tulla tapaamaan meitä myös läheistesi kanssa. Tapaamisten määrä ja kesto mietitään yhdessä tarpeidesi pohjalta.

Mitä teen, jos haluan sopia tapaamisesta työntekijän kanssa?

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse, soittamalla, tekstiviestillä tai vaikkapa whatsapp-viestillä. Jos olet jo mukana toiminnassa, niin kysy työntekijältä kahdenkeskistä tapaamista. Otathan rohkeasti yhteyttä, olemme täällä sinua varten! Kaikkien työntekijöiden yhteystiedot löydät täältä.

Tyttöryhmiä muualla Espoossa

Jalkautuvan tyttötyön hanke Sorella järjestää Espoon Tyttöjen Talon toimintaa myös Matinkylän, Espoon Keskuksen ja Espoonlahden alueilla. Haluamme tarjota mahdollisuuden osallistua Tyttöjen Talon toimintaan mahdollisimman lähellä omaa asuinaluetta. Ryhmät, avoin olohuone- ja kahvilatoiminta sekä mahdollisuus keskustella kahden kesken luottamuksellisesti työntekijän kanssa ovat toimintoja, jotka on tarkoitettu kaikille 10-28-vuotiaille tytöille ja naisille. Järjestämme toimintaa toiveiden mukaan ja tarjoamme mahdollisuuden pohtia elämän pieniä ja isoja asioita, eri kulttuurien tapoja ja merkityksiä sekä paikkoja harjoitella suomen kieltä. Sorellan työntekijät tavoittaa Leppävaaran Tyttöjen Talolta.

Nuoret äidit

Nuoret äidit toiminta on tarkoitettu alle 21-vuotiaille raskaana oleville ja synnyttäneille äideille.
Yhteyttä kannattaa ottaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa raskautta, mutta mukaan pääsee myöhemminkin, myös vauvan synnyttyä. Ryhmissä on mahdollisuus tavata muita samassa elämäntilanteessa olevia, keskustella luottamuksellisessa ilmapiirissä, pohtia elämänmuutokseen liittyviä asioita ja vahvistaa suhdetta äidin ja vauvan välillä. Nuorille äideille tarjotaan myös yksilöllistä tukea ja ohjausta, huomioiden myös kumppani ja muu perhe.

Käynnistämme uusia odottavien äitien ryhmiä jatkuvasti, heti kun riittävä määrä ryhmäläisiä – joilla on lasketut ajat samoihin aikoihin – on koossa. Ryhmässä toteutetaan myös synnytysvalmennus ja se jatkuu vauvojen synnyttyä äiti&vauva ryhmänä. Avoimessa äiti & lapsi-ryhmässä eri vaiheissa vanhemmuuttaan olevat nuoret äidit lapsineen tapaavat toisiaan ja se päättyy yhteiseen laululeikkituokioon.

Toiminta on maksutonta ja luottamuksellista. Ryhmät toteutetaan yhteistyössä Espoon kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden kanssa.

Nuoret äidit toiminta on osa Silmu- toimintaa, joka tarjoaa tukea myös nuorille isille ja koko perheelle. Seuraa toimintaa ja tapahtumia täältä. https://www.facebook.com/silmuvanhemmuus/

Nuoret Äidit-toiminnan esite 2017

Nuoret Äidit Chat

Nuoren äidin materiaalipankki 

Videoita nuorten äitien kokemuksista

Kyselläksesi lisää toiminnasta ja osallistumisesta tai sopiaksesi tutustumisaikaa, ota yhteyttä. Inkeri Lappi 050 3506515 inkeri.lappi@kalliola.fi

Seksuaalineuvonta

Onko sinulla huoli raskaudesta tai epäily seksitautitartunnasta? Kaipaatko tukea oman sukupuolen ja seksuaalisuuden pohdintaan? Pyöriikö mielessä kuukautisiin tai ehkäisyyn liittyvät kysymykset? Pyrimme auttamaan sinua ja löytämään yhdessä vastauksia. Teemoina voivat myös olla parisuhde ja seurustelu, seksuaaliväkivallan, hyväksikäytön tai kaltoinkohtelun kokemukset. Seksuaaliterveyden ammattilainen tukee ja pohtii kanssasi niitä asioita, jotka ovat sinulle tärkeitä. Neuvonnan lähtökohtana ovat seksuaalioikeudet, jotka kuuluvat myös nuorille. Vastaanotolla on lisäksi mahdollisuus raskaustestiin sekä saada kondomeja. Neuvonta on maksutonta ja se toimii ajanvarauksella: 0400 877 442 heidi.simola@tyttojentalo.fi

Pop In- seksuaalineuvontavastaanoton voi kutsua myös toimipaikallenne esimerkiksi oppilaitokseen, nuorisotalolle, tapahtumiin tai nuorten/nuorten aikuisten ryhmätapaamisiin.

Pop In seksuaalineuvonta Espoon Tyttöjen Talolla Leppävaarassa 
maanantaisin klo 15-17
keskiviikkoisin klo 15-17

Tulosta tästä seksuaalineuvonnan juliste: Pop In juliste

Seksuaaliväkivalta 

Seksuaaliväkivalta on usein traumaattinen, turvallisuuden tunnetta heikentävä ja vaikea kokemus. Käsittelemättömänä seksuaalivä­kivalta voi aiheuttaa pitkäaikaista haittaa. On hyvä käsitellä kokemustaan turvalli­sen ammatillisen aikuisen kanssa. Aina ei tarvita pitkää terapiaa ja jo asiasta kertominen helpottaa.

Tarjoamme ohjaavaa, tukevaa ja vakauttavaa apua 13-29-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille joilla on seksuaaliväkivallan kokemus. Palvelu on maksutonta, luottamuksellista  ja  matalakynnyksistä. Haluamme tehdä avun saamisen seksuaaliväkivaltaa kokeneelle mahdollisimman helpoksi.

Ota yhteyttä soittamalla, tekstiviestillä tai sähköpostitse:
Nina Skibdahl seksuaaliväkivaltatyön ohjaaja
nina.skibdahl@espoontyttojentalo.fi
p. 046 922 98 28
Puhun myös ruotsia!

Esitemateriaalit

KUN OLET KOKENUT SEKSUAALIVÄKIVALTAA
Opas nuorille
KUN NUORI KOKEE SEKSUAALIVÄKIVALTAA
Opas nuorten kanssa työskenteleville
NUOREN SEKSUAALIVÄKIVALTAA KOKENEEN KOHTAAMINEN JA AUTTAMINEN
Opas vanhemmille ja huoltajille

Apua vihaan ja väkivaltaan

Keittääkö sinulla joskus yli? Oletko huolestunut omista tunteistasi? Aiheuttaako väkivaltainen käyttäytyminen itsessäsi tai toisissa pahaa oloa?

​Tiesitkö, että tyttöjen ja nuorten naisten väkivalta on tavallista? Se voi kohdistua itseen tai toiseen. Väkivalta voi olla esimerkiksi lyömistä, potkimista, huutamista, uhkailua, syyttelyä, kiusaamista, ulkopuolelle jättämistä, itsensä rankaisua, viiltelyä, itseinhoa ja vihapuhetta. Väkivalta satuttaa aina molempia – kohdetta ja tekijää.

Maria Akatemian ja Tyttöjen Talojen Keijun varjo -hanke antaa apua ja tukea 15–28-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille, jotka käyttävät tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa.

Hirmusiskot-ryhmä Espoon Tyttöjen Talolla
Ryhmä kokoontuu maanantaisin klo 17-18:45 ja alkaa lokakuussa heti kun ryhmä täyttyy. Ryhmä on tarkoitettu 18-28-vuotiaille nuorille naisille – sinulle, joka haluat oppia tunnistamaan ja ymmärtämään hankalia tunteitasi. Ryhmässä voit jakaa luottamuksellisesti omia fiiliksiäsi ja löytää keinoja tunteiden käsittelyyn ja ilmaisuun. Lue lisää tästä: Hirmusiskot

www.keijunvarjo.fi

 

 

Opiskelijat

Tarjoamme mielellämme opintojensa loppuvaiheessa oleville opiskelijoille mahdollisuuden opintojen suorittamiseen Tyttöjen Talolla. Etusijalla on pitkät, amk-tasoiset vähintään kymmenen viikon harjoittelujaksot, mutta myös erilaisten ryhmien ohjaaminen, tapahtumien järjestäminen ja muut lyhytkestoiset työelämään sijoittuvat toiminnalliset opinnot ovat mahdollisia. Lähetä meille sähköpostitse kuvaus itsestäsi ja opinnoistasi sekä se, minkälaisella aikataululla haluaisit jakson toteuttaa, niin olemme sinuun yhteydessä. Opintojakson aikana sinulla on oma ohjaaja, joka perehdyttää sinut työyhteisöön ja jonka kanssa keskustelet säännöllisesti siitä, miten opinnot meillä sujuvat.

Vapaaehtoistoiminta

Tyttöjen Talon vapaaehtoiset ovat aikuisia naisia, joita yhdistää kiinnostus tukea eri-ikäisiä ja monenlaisia tyttöjä erilaisissa elämäntilanteissa. Tyttöjen Talon vapaaehtoisen tärkein tehtävä on olla läsnä ja kuunnella sekä toimia aikuisena roolimallina nuorille ammattilaisten rinnalla. Vapaaehtoiset voivat toimia viikoittain juttuseurana, lautapelikaverina, läksyapuna tai vaikkapa olla mukana kokkailussa tai käsitöissä. Myös hiljaisella yhdessäololla on tärkeä paikkansa toiminnassa. Vapaaehtoiset ovat tervetulleita toteuttamaan kanssamme työpajoja, teemapäiviä ja tapahtumia sekä ideoimaan jotain ihan uutta. Vapaaehtoiset voivat toimia paitsi Tyttöjen Talolla Leppävaarassa, myös Sorella-hankkeen toiminnassa Espoon keskuksen, Matinkylän ja Espoonlahden alueilla.

Koulutamme yli 20-vuotiaita naisia vapaaehtoisiksi avoimiin iltoihin, harrasteryhmiin,
tapahtumiin ja muuhun Tyttöjen Talon toimintaan. Haastattelemme vapaaehtoisiksi haluavat ennen koulutusta. Mikäli toimiminen vapaaehtoisena kiinnostaa ja haluat sitoutua toimintaan vähintään vuodeksi, niin ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella. Vapaaehtoisille tarjotaan lisäksi tukea, ohjausta ja yhteisiä illanviettoja.

Jos olet kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta, ota meihin yhteyttä sähköpostitse info@espoontyttojentalo.fi