Kuinka tulla mukaan toimintaan?

Espoon Tyttöjen Talolle ovat tervetulleita kaikki 10 – 28 -vuotiaat tytöt ja nuoret naiset sekä sellaisiksi itsensä kokevat. Talomme on turvallinen ja viihtyisä paikka, jonne voi tulla omana itsenään erilaisissa elämäntilanteissa. Täällä nettisivuillamme voit tutustua toimintaamme ja kun sinusta tuntuu, että haluaisit tulla tutustumaan meihin, voit toimia seuraavasti:

  • Voit laittaa meille sähköpostia, soittaa tai laittaa whatsapp-viestin jollekin meistä työntekijöistä suoraan. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön, jolloin me soitamme sinulle päin.
  • Sovitaan yhdessä sopiva tutustumisaika. Tällöin pääset tapaamaan meitä työntekijöitä ja tutustumaan taloon ja kerromme sinulle toiminnastamme. Voimme yhdessä pohtia, mihin Tyttöjen Talon toimintaan tahtoisit tulla mukaan. Meille on tärkeää, että löydämme sinulle turvallisen tavan tulla mukaan toimintaamme.
  • Voit kertoa tapaamisen aikana itsestäsi ja elämästäsi juuri sen verran kuin sinusta tuntuu hyvältä ja riittävältä

Espoon Tyttöjen Talolle pääset kätevästi esimerkiksi bussilla tai junalla, sijaitsemme Sointu-talossa osoitteessa Lintuvaarantie 2, 4.kerros. Tyttöjen Talon ovella sinua on aina vastaanottamassa työntekijämme.

Ryhmät

Meillä Espoon Tyttöjen Talolla voit osallistua erilaisiin tyttöryhmiin ja harrastusryhmiin. Tyttöryhmissä sinun on mahdollista pohtia ja keskustella elämään liittyvistä kysymyksistä, tutustua entistä paremmin itseesi ja saada tukea omaan kasvuusi. Ryhmät ovat luottamuksellisia ja ne kokoontuvat säännöllisesti yleensä kerran viikossa 1,5-2 tunnin ajan. Ryhmät pidetään Leppävaarassa ellei toisin mainita. Ryhmissä voi keskustelun lisäksi olla toiminnallisia menetelmiä kuten kuvallista ilmaisua, draamaa ja kirjoittamista. Harrastusryhmissä voit tutustua liikkeen, rytmien, värien ja makujen maailmoihin. Otamme mielellämme vastaan ajatuksiasi siitä, minkälaisia ryhmiä voisimme käynnistää. Kaikkiin ryhmiin ilmoittaudutaan etukäteen ja ne ovat ilmaisia. Lisätietoa ryhmistä saa työntekijöiltä. 

Avoin olohuone

Avoin olohuone tarjoaa sinulle turvallisen ja viihtyisän paikan yhdessäoloon ja yhdessä tekemiseen. Illan aikana voit viettää aikaa muiden tyttöjen, vapaaehtoisten isosiskojen sekä ohjaajien kanssa. Avoimessa olohuoneessa voi esimerkiksi keskustella mielenkiintoisista ja ajankohtaista aiheista, pelata lautapelejä, lueskella lehtiä ja kirjoja, tehdä käsitöitä, nauttia höyryävää teetä sekä osallistua yhteiseen toimintaan. Järjestämme myös erilaisia teemailtoja, joten jos mielessäsi on jokin ajatus tai toive yhteisestä tekemisestä tai teemasta, voit ottaa meihin yhteyttä tai vinkata toiveestasi työntekijälle käydessäsi talolla.

Avoin Olohuone 16-28-vuotiaille maanantaisin klo 17-19
16-28-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille sekä sellaisiksi itsensä kokeville Leppävaarassa Espoon Tyttöjen Talolla

 

Tapaaminen työntekijän kanssa (yksilötyö)

Tarjoamme luottamuksellisia keskusteluhetkiä työntekijän kanssa kahden kesken eri elämäntilanteissa. Tapaamisissa sinulla on lupa keskustella turvallisesti ja luottamuksellisesti mistä tahansa sinulle itsellesi tärkeästä asiasta. Ei ole olemassa liian pieniä tai suuria asioita. Voit tulla tapaamaan meitä myös läheistesi kanssa. Tapaamisten määrä ja kesto mietitään yhdessä tarpeidesi pohjalta.

Mitä teen, jos haluan sopia tapaamisesta työntekijän kanssa?

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse, soittamalla, tekstiviestillä tai vaikkapa whatsapp-viestillä. Jos olet jo mukana toiminnassa, niin kysy työntekijältä kahdenkeskistä tapaamista. Otathan rohkeasti yhteyttä, olemme täällä sinua varten! Kaikkien työntekijöiden yhteystiedot löydät täältä.

Tyttöryhmiä muualla Espoossa

Espoon Tyttöjen Talon toimintaa löytyy myös Matinkylän ja Espoon Keskuksen alueilta. Haluamme tarjota mahdollisuuden osallistua Tyttöjen Talon toimintaan lähellä omaa asuinaluetta. Jalkautuvat tyttöryhmät toteutetaan yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Tärkeimpiä yhteistyökumppaneita ovat Espoon Nuorisopalvelut, Espoon Me-Talo, sekä kouluyhteistyö.

Girls’ Time (yli 10-vuotiaille)
Tiistaisin klo. 16-18 Matinkylän Monitoimitalolla

Girls Only (yläkoululaisille)
Keskiviikkoisin klo. 14:30-16:30 Suvelan nuorisotilan väistötiloissa

Candy (yli 10-vuotiaille)
Torstaisin klo. 15-18 Espoon Me-Talolla

Nuoret äidit

Nuoret äidit toiminta on tarkoitettu alle 21-vuotiaille raskaana oleville ja synnyttäneille äideille.
Yhteyttä kannattaa ottaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa raskautta, mutta mukaan pääsee myöhemminkin, myös vauvan synnyttyä. Ryhmissä on mahdollisuus tavata muita samassa elämäntilanteessa olevia, keskustella luottamuksellisessa ilmapiirissä, pohtia elämänmuutokseen liittyviä asioita ja vahvistaa suhdetta äidin ja vauvan välillä. Nuorille äideille tarjotaan myös yksilöllistä tukea ja ohjausta, huomioiden myös kumppani ja muu perhe.

Käynnistämme uusia odottavien äitien ryhmiä jatkuvasti, heti kun riittävä määrä ryhmäläisiä – joilla on lasketut ajat samoihin aikoihin – on koossa. Ryhmässä toteutetaan myös synnytysvalmennus ja se jatkuu vauvojen synnyttyä äiti&vauva ryhmänä. Avoimessa äiti & lapsi-ryhmässä eri vaiheissa vanhemmuuttaan olevat nuoret äidit lapsineen tapaavat toisiaan ja se päättyy yhteiseen laululeikkituokioon.

Toiminta on maksutonta ja luottamuksellista. Ryhmät toteutetaan yhteistyössä Espoon kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden kanssa.

Nuoret äidit toiminta on osa Silmu- toimintaa, joka tarjoaa tukea myös nuorille isille ja koko perheelle. Seuraa toimintaa ja tapahtumia täältä. https://www.facebook.com/silmuvanhemmuus/

Nuoret Äidit Chat

Nuoren äidin materiaalipankki 

Videoita nuorten äitien kokemuksista

Kyselläksesi lisää toiminnasta ja osallistumisesta tai sopiaksesi tutustumisaikaa, ota yhteyttä. Inkeri Lappi 050 3506515 inkeri.lappi@kalliola.fi

Seksuaalineuvonta

Onko sinulla huoli raskaudesta tai epäily seksitautitartunnasta? Kaipaatko tukea oman sukupuolen ja seksuaalisuuden pohdintaan? Pyöriikö mielessä kuukautisiin tai ehkäisyyn liittyvät kysymykset? Pyrimme auttamaan sinua ja löytämään yhdessä vastauksia. Teemoina voivat myös olla parisuhde ja seurustelu, seksuaaliväkivallan, hyväksikäytön tai kaltoinkohtelun kokemukset. Seksuaaliterveyden ammattilainen tukee ja pohtii kanssasi niitä asioita, jotka ovat sinulle tärkeitä. Neuvonnan lähtökohtana ovat seksuaalioikeudet, jotka kuuluvat myös nuorille. Vastaanotolla on lisäksi mahdollisuus raskaustestiin sekä saada kondomeja. Neuvonta on maksutonta ja se toimii ajanvarauksella: 0400 877 442 heidi.simola@tyttojentalo.fi

Pop In- seksuaalineuvontavastaanoton voi kutsua myös toimipaikallenne esimerkiksi oppilaitokseen, nuorisotalolle, tapahtumiin tai nuorten/nuorten aikuisten ryhmätapaamisiin.

Pop In seksuaalineuvonta Espoon Tyttöjen Talolla Leppävaarassa 
keskiviikkoisin klo 15-17

Tulosta tästä seksuaalineuvonnan juliste: Pop In juliste

Seksuaaliväkivalta 

Seksuaaliväkivalta on usein traumaattinen, turvallisuuden tunnetta heikentävä ja vaikea kokemus. Käsittelemättömänä seksuaalivä­kivalta voi aiheuttaa pitkäaikaista haittaa. On hyvä käsitellä kokemustaan turvalli­sen ammatillisen aikuisen kanssa. Aina ei tarvita pitkää terapiaa ja jo asiasta kertominen helpottaa.

Tarjoamme ohjaavaa, tukevaa ja vakauttavaa apua 13-29-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille joilla on seksuaaliväkivallan kokemus. Palvelu on maksutonta, luottamuksellista  ja  matalakynnyksistä. Haluamme tehdä avun saamisen seksuaaliväkivaltaa kokeneelle mahdollisimman helpoksi.

Ota yhteyttä soittamalla, tekstiviestillä tai sähköpostitse:
Nina Skibdahl seksuaaliväkivaltatyön ohjaaja
nina.skibdahl@espoontyttojentalo.fi
p. 046 922 98 28
Puhun myös ruotsia!

Nina opintovapaalla 31.10.2019 saakka. Opintovapaan aikana yhteydenotot: jonna.saxberg@tyttojentalo.fi 050-4651850

Esitemateriaalit

KUN OLET KOKENUT SEKSUAALIVÄKIVALTAA
Opas nuorille
KUN NUORI KOKEE SEKSUAALIVÄKIVALTAA
Opas nuorten kanssa työskenteleville
NUOREN SEKSUAALIVÄKIVALTAA KOKENEEN KOHTAAMINEN JA AUTTAMINEN
Opas vanhemmille ja huoltajille

Apua vihaan ja väkivaltaan

Keittääkö sinulla joskus yli? Oletko huolestunut omista tunteistasi? Aiheuttaako väkivaltainen käyttäytyminen itsessäsi tai toisissa pahaa oloa?

​Tiesitkö, että tyttöjen ja nuorten naisten väkivalta on tavallista? Se voi kohdistua itseen tai toiseen. Väkivalta voi olla esimerkiksi lyömistä, potkimista, huutamista, uhkailua, syyttelyä, kiusaamista, ulkopuolelle jättämistä, itsensä rankaisua, viiltelyä, itseinhoa ja vihapuhetta. Väkivalta satuttaa aina molempia – kohdetta ja tekijää.

Keijun varjo -hanke on tarkoitettu 15–28-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille, jotka tarvitsevat tukea tunteiden, itsehillinnän ja väkivallan kysymysten kanssa. Hanke toteutetaan yhteistyössä Maria Akatemian ja Helsingin, Espoon ja Tampereen Tyttöjen Talojen kanssa.

Keijun varjo -chat päivystää maanantaisin ja torstaisin klo 14.30-16.30 osoitteessa www.keijunvarjo.fi

 

Opiskelijat

Tarjoamme mielellämme opintojensa loppuvaiheessa oleville opiskelijoille mahdollisuuden opintojen suorittamiseen Tyttöjen Talolla. Etusijalla on pitkät, amk-tasoiset vähintään kymmenen viikon harjoittelujaksot, mutta myös erilaisten ryhmien ohjaaminen, tapahtumien järjestäminen ja muut lyhytkestoiset työelämään sijoittuvat toiminnalliset opinnot ovat mahdollisia. Lähetä meille sähköpostitse kuvaus itsestäsi ja opinnoistasi sekä se, minkälaisella aikataululla haluaisit jakson toteuttaa, niin olemme sinuun yhteydessä. Opintojakson aikana sinulla on oma ohjaaja, joka perehdyttää sinut työyhteisöön ja jonka kanssa keskustelet säännöllisesti siitä, miten opinnot meillä sujuvat.

Espoon Tyttöjen Talo on myös loistava yhteistyökumppani opinnäytetyötään suunnitteleville opiskelijoille. Viimeisin Espoon Tyttöjen Talon kanssa yhteistyössä toteutettu opinnäytetyö on Lea Tirkkosen ja Liisa Kaltian ”Mun Tarina” : Tyttöjen kokemuksia luovan toiminnan ryhmään osallistumisesta

Vapaaehtoistoiminta

Tyttöjen Talon vapaaehtoiset ovat aikuisia naisia, joita yhdistää kiinnostus tukea eri-ikäisiä ja monenlaisia tyttöjä erilaisissa elämäntilanteissa. Tyttöjen Talon vapaaehtoisen tärkein tehtävä on olla läsnä ja kuunnella sekä toimia aikuisena roolimallina nuorille ammattilaisten rinnalla. Vapaaehtoiset voivat toimia viikoittain juttuseurana, lautapelikaverina, läksyapuna tai vaikkapa olla mukana kokkailussa tai käsitöissä. Myös hiljaisella yhdessäololla on tärkeä paikkansa toiminnassa. Vapaaehtoiset ovat tervetulleita toteuttamaan kanssamme työpajoja, teemapäiviä ja tapahtumia sekä ideoimaan jotain ihan uutta. Vapaaehtoiset voivat toimia paitsi Tyttöjen Talolla Leppävaarassa, myös Sorella-hankkeen toiminnassa Espoon keskuksen, Matinkylän ja Espoonlahden alueilla.

Koulutamme yli 20-vuotiaita naisia vapaaehtoisiksi avoimiin iltoihin, harrasteryhmiin,
tapahtumiin ja muuhun Tyttöjen Talon toimintaan. Haastattelemme vapaaehtoisiksi haluavat ennen koulutusta. Mikäli toimiminen vapaaehtoisena kiinnostaa ja haluat sitoutua toimintaan vähintään vuodeksi, niin ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella. Vapaaehtoisille tarjotaan lisäksi tukea, ohjausta ja yhteisiä illanviettoja.

Jos olet kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta, ota meihin yhteyttä sähköpostitse info@espoontyttojentalo.fi