Kuinka tulla mukaan toimintaan?

Espoon Tyttöjen Talolle ovat tervetulleita kaikki 10 – 28 -vuotiaat tytöt, nuoret naiset sekä sellaisiksi itsensä kokevat. Talomme on turvallinen ja viihtyisä paikka, jonne voi tulla omana itsenään erilaisissa elämäntilanteissa. Nettisivuillamme voit tutustua toimintaamme, ja kun sinusta tuntuu, että haluaisit tulla tutustumaan meihin, voit toimia seuraavasti:

  • Voit laittaa meille sähköpostia, soittaa tai laittaa Whatsapp-viestin jollekin meistä työntekijöistä. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön, jolloin me soitamme sinulle päin.
  • Sovitaan yhdessä sopiva tutustumisaika. Pääset tapaamaan työntekijöitä, tutustumaan taloon ja kuulemaan toiminnastamme. Voimme yhdessä pohtia, mihin Tyttöjen Talon toimintaan tahtoisit tulla mukaan. Meille on tärkeää, että löydämme sinulle turvallisen tavan tulla mukaan toimintaamme.
  • Voit kertoa tapaamisen aikana itsestäsi ja elämästäsi juuri sen verran kuin sinusta tuntuu hyvältä ja riittävältä.

Espoon Tyttöjen Talolle pääset kätevästi esimerkiksi bussilla tai junalla, sijaitsemme Sointu-talossa osoitteessa Lintuvaarantie 2, 4.kerros. Tyttöjen Talon ovella sinua on aina vastaanottamassa työntekijämme.

Opiskelijat

Tarjoamme mielellämme opintojensa loppuvaiheessa oleville opiskelijoille mahdollisuuden opintojen suorittamiseen Tyttöjen Talolla. Etusijalla on pitkät, AMK-tasoiset vähintään kymmenen viikon harjoittelujaksot, mutta myös erilaisten ryhmien ohjaaminen, tapahtumien järjestäminen ja muut lyhytkestoiset työelämään sijoittuvat toiminnalliset opinnot ovat mahdollisia. Lähetä meille sähköpostitse kuvaus itsestäsi ja opinnoistasi sekä minkälaisella aikataululla haluaisit jakson toteuttaa, niin olemme sinuun yhteydessä. Opintojakson aikana sinulla on oma ohjaaja, joka perehdyttää sinut työyhteisöön ja jonka kanssa keskustelet säännöllisesti siitä, miten opinnot meillä sujuvat.

Espoon Tyttöjen Talo on myös loistava yhteistyökumppani opinnäytetyötään suunnitteleville opiskelijoille.

Vapaaehtoistoiminta

Tyttöjen Talon vapaaehtoiset ovat aikuisia naisia, joita yhdistää kiinnostus tukea eri-ikäisiä ja monenlaisia tyttöjä erilaisissa elämäntilanteissa. Tyttöjen Talon vapaaehtoisen tärkein tehtävä on olla läsnä ja kuunnella sekä toimia aikuisena roolimallina nuorille ammattilaisten rinnalla. Vapaaehtoiset voivat toimia viikoittain juttuseurana, lautapelikaverina, läksyapuna tai vaikkapa olla mukana kokkailussa tai käsitöissä. Myös hiljaisella yhdessäololla on tärkeä paikkansa toiminnassa. Vapaaehtoiset ovat tervetulleita toteuttamaan kanssamme työpajoja, teemapäiviä ja tapahtumia sekä ideoimaan jotain ihan uutta. Vapaaehtoiset voivat toimia paitsi Tyttöjen Talolla Leppävaarassa, Espoon keskuksen, Matinkylän ja Espoonlahden alueilla.

Koulutamme naisia vapaaehtoisiksi avoimiin iltoihin, harrasteryhmiin,
tapahtumiin ja muuhun Tyttöjen Talon toimintaan. Haastattelemme vapaaehtoisiksi haluavat ennen koulutusta. Mikäli toimiminen vapaaehtoisena kiinnostaa niin laita meille sähköpostia! Vapaaehtoisille tarjotaan lisäksi tukea, ohjausta ja yhteisiä illanviettoja.

Jos olet kiinnostunut vapaaehtoistoiminnasta, ota meihin yhteyttä sähköpostitse info@espoontyttojentalo.fi

Ryhmät

Meillä Espoon Tyttöjen Talolla voit osallistua erilaisiin tyttöryhmiin ja harrastusryhmiin. Tyttöryhmissä sinun on mahdollista pohtia ja keskustella elämään liittyvistä kysymyksistä, tutustua entistä paremmin itseesi ja saada tukea omaan kasvuusi. Ryhmät ovat luottamuksellisia ja ne kokoontuvat säännöllisesti yleensä kerran viikossa 1,5-2 tunnin ajan. Ryhmät pidetään Leppävaarassa ellei toisin mainita. Ryhmissä voi keskustelun lisäksi olla toiminnallisia menetelmiä kuten kuvallista ilmaisua, draamaa ja kirjoittamista. Harrastusryhmissä voit tutustua liikkeen, rytmien, värien ja makujen maailmoihin. Otamme mielellämme vastaan ajatuksiasi siitä, minkälaisia ryhmiä voisimme käynnistää. Kaikkiin ryhmiin ilmoittaudutaan etukäteen ja ne ovat ilmaisia. Lisätietoa ryhmistä saa työntekijöiltä. 

Avoin olohuone

Avoin olohuone tarjoaa sinulle turvallisen ja viihtyisän paikan yhdessäoloon ja yhdessä tekemiseen. Illan aikana voit viettää aikaa muiden tyttöjen, vapaaehtoisten isosiskojen sekä ohjaajien kanssa. Avoimessa olohuoneessa voi esimerkiksi keskustella mielenkiintoisista ja ajankohtaista aiheista, pelata lautapelejä, lueskella lehtiä ja kirjoja, tehdä käsitöitä, nauttia höyryävää teetä sekä osallistua yhteiseen toimintaan. Järjestämme myös erilaisia teemailtoja, joten jos mielessäsi on jokin ajatus tai toive yhteisestä tekemisestä tai teemasta, voit ottaa meihin yhteyttä tai vinkata toiveestasi työntekijälle käydessäsi talolla.

Avoin Olohuone 16-28-vuotiaille keskiviikkoisin kello 17-19.

Tytöille ja nuorille naisille sukupuolen moninaisuus huomioiden Leppävaarassa Espoon Tyttöjen Talolla.

 

Tapaaminen työntekijän kanssa (yksilötyö)

Tarjoamme luottamuksellisia keskusteluhetkiä työntekijän kanssa kahden kesken eri elämäntilanteissa. Tapaamisissa sinulla on lupa keskustella turvallisesti ja luottamuksellisesti mistä tahansa sinulle itsellesi tärkeästä asiasta. Ei ole olemassa liian pieniä tai suuria asioita. Voit tulla tapaamaan meitä myös läheistesi kanssa. Tapaamisten määrä ja kesto mietitään yhdessä tarpeidesi pohjalta.

Mitä teen, jos haluan sopia tapaamisesta työntekijän kanssa?

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse, soittamalla, tekstiviestillä tai vaikkapa whatsapp-viestillä. Jos olet jo mukana toiminnassa, niin kysy työntekijältä kahdenkeskistä tapaamista. Otathan rohkeasti yhteyttä, olemme täällä sinua varten! Kaikkien työntekijöiden yhteystiedot löydät täältä.

Tyttöryhmiä muualla Espoossa

Espoon Tyttöjen Talon toimintaa löytyy myös Espoonlahden, Matinkylän, Tapiolan sekä Espoon keskuksen alueilta. Haluamme tarjota mahdollisuuden osallistua Tyttöjen Talon toimintaan lähellä omaa asuinaluetta. Alueelliset tyttöryhmät toteutetaan yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Tärkeimpiä yhteistyökumppaneitamme ovat Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue, Espoon Yhteisötalo, Entressen ja Lippulaivan kirjastot, sekä kouluyhteistyö.

Nuoret äidit

Nuoret äidit toiminta on tarkoitettu alle 21-vuotiaille raskaana oleville ja synnyttäneille äideille.
Yhteyttä kannattaa ottaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa raskautta, mutta mukaan pääsee myöhemminkin, myös vauvan synnyttyä. Ryhmissä on mahdollisuus tavata muita samassa elämäntilanteessa olevia, keskustella luottamuksellisessa ilmapiirissä, pohtia elämänmuutokseen liittyviä asioita ja vahvistaa suhdetta äidin ja vauvan välillä. Nuorille äideille tarjotaan myös yksilöllistä tukea ja ohjausta, huomioiden myös kumppani ja muu perhe.

Toiminta on maksutonta ja luottamuksellista. Ryhmät toteutetaan yhteistyössä Espoon kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden kanssa.

Nuoret äidit toiminta on osa Silmu- toimintaa, joka tarjoaa tukea myös nuorille isille ja koko perheelle.

Kyselläksesi lisää toiminnasta ja osallistumisesta tai sopiaksesi tutustumisajan, ota yhteyttä:

Kati Kytölä-Granström p. 041 546 1563

kati.kytola-granstrom@loistosetlementti.fi

Inkeri Lappi p. 050 3506515
inkeri.lappi@loistosetlementti.fi

Seksuaalineuvonta

Onko sinulla huoli raskaudesta tai epäily seksitautitartunnasta? Kaipaatko tukea oman sukupuolen ja seksuaalisuuden pohdintaan? Pyöriikö mielessä kuukautisiin tai ehkäisyyn liittyvät kysymykset? Pyrimme auttamaan sinua ja löytämään yhdessä vastauksia. Teemoina voivat myös olla parisuhde ja seurustelu, seksuaaliväkivallan, hyväksikäytön tai kaltoinkohtelun kokemukset. Seksuaaliterveyden ammattilainen tukee ja pohtii kanssasi niitä asioita, jotka ovat sinulle tärkeitä. Neuvonnan lähtökohtana ovat seksuaalioikeudet, jotka kuuluvat myös nuorille. Vastaanotolla on lisäksi mahdollisuus raskaustestiin sekä saada kondomeja. Neuvonta on maksutonta ja se toimii ajanvarauksella: 0400 877 442 heidi.simola@tyttojentalo.fi

Pop In- seksuaalineuvontavastaanoton voi kutsua myös toimipaikallenne esimerkiksi oppilaitokseen, nuorisotalolle, tapahtumiin tai nuorten/nuorten aikuisten ryhmätapaamisiin.

Pop In-seksuaalineuvonta Espoon Tyttöjen Talolla Leppävaarassa tapahtuu tällä hetkellä ajanvarauksella! Voit varata ajan Heidiltä p. 0400 877442.

Tulosta tästä seksuaalineuvonnan juliste: Pop In juliste

Tyttöjen Talon ja Poikien Talon seksuaaliväkivaltatyö

Seksuaaliväkivallasta voi toipua. Autamme sinua ammatillisesti, luottamuksella ja rajojasi kunnioittaen yhdessä tekemäämme sopimukseen perustuen.

Tarjoamme ammatillisesti ohjattua vertaistukea ja yksilötukea 13–29- vuotiaille seksuaaliväkivaltaa kokeneille nuorille. Tuemme ja annamme neuvontaa myös seksuaaliväkivaltaa kokeneiden nuorten vanhemmille ja nuorten parissa työskenteleville. Tarjoamamme tuki on yksilö- ja ryhmämuotoista ja toteutuu kanssasi tehdyn yhteistyösopimuksen mukaisesti.

Yhteydenotot seksuaaliväkivaltatyöhön:
Seksuaaliväkivaltatyön päivystyspuhelin, p. 050 3211 345

Päivystys on auki torstaisin klo 11.30–12.30. Mikäli emme pääse heti vastaamaan, soitamme sinulle takaisin mahdollisimman pian. Muina aikoina jätä viesti niin otamme sinuun yhteyttä. Voit ottaa meihin yhteyttä myös sähköpostitse seksuaalivakivaltatyo@loistosetlementti.fi, jonka kautta voit jättää meille yhteydenottopyynnön. Sinun ei tarvitse tässä vaiheessa kertoa viestissäsi tarkemmin tilanteestasi, vaan keskustelemme kanssasi tarkemmin tietoturvallisesti ja yksityisyytesi huomioiden alkuhaastattelussa.

Asiakkuus seksuaaliväkivaltatyössä

Haastattelemme kaikki tukemme piiriin hakeutuvat nuoret ennen asiakkuuden alkamista. Haastattelun avulla selvitämme, millaista tukea tarvitset juuri tällä hetkellä ja ohjaamme ja neuvomme sinut tarvittaessa  myös muiden palveluiden piiriin. Työskentely Tyttöjen Talon ja Poikien Talon seksuaaliväkivaltatyössä aloitetaan Tietoa, tukea ja toivoa -ryhmässä, joka muodostuu viidestä teemallisesta ryhmätapaamisesta. Ryhmässä opit ymmärtämään kokemiasi väkivallan seurauksia itsessäsi paremmin ja saat työkaluja näiden tuntemusten kanssa pärjäämiseen. Ryhmän jälkeen työskentelyä jatketaan tarvittaessa yksilöllisesti sopimuksen mukaan, esimerkiksi 1–5 kertaa. Yksilötyön piirissä olevilla asiakkailla on mahdollisuus osallistua kulloinkin tarjolla olevaan toiminnalliseen tai vuorovaikutteiseen vertaisryhmätoimintaan.

Asiointi seksuaaliväkivaltatyössä on maksutonta ja vapaaehtoista.

Esitemateriaalit

KUN OLET KOKENUT SEKSUAALIVÄKIVALTAA
Opas nuorille
KUN NUORI KOKEE SEKSUAALIVÄKIVALTAA
Opas nuorten kanssa työskenteleville
NUOREN SEKSUAALIVÄKIVALTAA KOKENEEN KOHTAAMINEN JA AUTTAMINEN
Opas vanhemmille ja huoltajille

Apua vihaan ja väkivaltaan

Oletko huolestunut omista tunteistasi? Aiheuttaako väkivaltainen käyttäytyminen itsessäsi tai toisissa pahaa oloa?

​Tiesitkö, että tyttöjen ja nuorten naisten väkivalta on tavallista? Se voi kohdistua itseen tai toiseen. Väkivalta voi olla esimerkiksi lyömistä, potkimista, huutamista, uhkailua, syyttelyä, kiusaamista, ulkopuolelle jättämistä, itsensä rankaisua, viiltelyä, itseinhoa ja vihapuhetta. Väkivalta satuttaa aina molempia – kohdetta ja tekijää.

Keijun varjo -toiminta on tarkoitettu 15–29-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille, jotka tarvitsevat tukea tunteiden, itsehillinnän ja väkivallan kysymysten kanssa. Toiminta toteutetaan yhteistyössä Maria Akatemian ja Helsingin, Espoon ja Tampereen Tyttöjen Talojen kanssa.

Jos haluat kuulla lisää niin ota yhteyttä Lauraan p. 050 463 7506 tai laura.koljonen@espoontyttojentalo.fi